Länkbygge

Länkbyggande med Hemsideseoöka antalet länkar till din webbplats. Eftersom länkar till en webbplats är så viktiga för rankningen på Google och har alla konsekvenser för ett företag, har SEO-experter utvecklat olika metoder under åren för att se till att det finns många starka länkar som pekar på de viktigaste sidorna på en webbplats. De har utvecklat ett helt område som kallas “länkbyggnad”. Tekniker för att tjäna länkar Enligt Googles riktlinjer för sökmotorer är det bara naturliga länkar som räknas med i rankningen på en webbplats. Betalda länkar eller länkar som organiseras genom andra typer av avtal bör inte ingå i “undersökningen”.Dessa speglar inte nödvändigtvis sidans relevans för Googles användare, vilket rankingen försöker spegla. Man bör vara försiktig när man skaffar länkar, eftersom brott mot Googles riktlinjer kan leda till en lägre rankningsbestraffning.

Skaffa länkar med oss

Hur man skaffar länkar beror på hur långt man befinner sig från Googles riktlinjer. Om du till exempel hittar en sida som “borde” länka till din webbplats är texten relaterad till din webbplats och det är troligt att någon slarvade och glömde att inkludera länken, så även om inte uppstod naturligt är det inte ett stort problem att uppmärksamma detta. och skaffa länken på detta sätt. Men om du betalar en massa pengar för att lägga till tusen länkar till tusen olika webbplatser som ägs av någon annan, eventuellt på en domän som inte har något att göra med din webbplats, är det tydligare ett brott mot Googles regler. Så även om det inte är ett lagbrott ökar det risken för att Google aktivt sänker din ranking som en manuell bestraffning.

Ytterligheterna på denna skala kallas ofta white hat och black hat. De flesta praktiska metoder ligger mellan de två ytterligheterna och kallas ibland för grått. Hur långt man vill tänja på gränserna är en fråga om att balansera moraliska frågor och fördelarna med att länka mot risken att bli straffad. Hur man får länkar Att inte aktivt arbeta med länkar innebär att säga nej till rankning, trafik och i slutändan inkomster. I detta avsnittslistas några vanliga metoder för länkbygge eller länkanskaffning. Hur du hanterar denna fråga är ett strategiskt beslut som du bör fatta på egen hand eller i samråd med en SEO-konsult.

Se till att ha relevant innehåll

Relevant innehåll – detta är kärnan i en webbplats, den tillhandahåller det som människor letar efter. Uppmärksamhet och länkar kommer som en naturlig följd av innehåll som verkligen är relevant för användarna. Trots Googles tillfälliga algoritmuppdateringar kommer detta tillvägagångssätt inte att bli omodernt. Digitala relationer – relationer med affärspartners, leverantörer och framför allt kunde användas för att bygga naturliga länkar till din webbplats. För det mesta behöver du bara vara om dem. Naturligtvis kan du vara om länkar även om du inte har en etablerad relation. Tillhandahåll innehåll – skriv en bra artikel eller gästblogg på någon annans webbplats gratis. Artikeln innehåller en naturlig länk till din webbplats.Detta är en välförtjänt belöning.

Att synas överallt på internet

Sociala medier – Genom att vara aktiv på sociala medier kan du bygga länkar och omnämna som Google kommer att hänvisa till din webbplats. Forum – Forum och andra sajter ger dig möjlighet att bygga naturliga länkar till din sajt, antingen själv eller via mellanhänder. Köpa länkar – Hitta lämpliga webbplatser och be webbplatsens ägare om länkar i utbyte mot betalning. Huruvida detta är meningsfullt beror på vem du frågar, men det kan vara mycket effektivt ibland. Principen är dock fortfarande att länkarna ska vara naturliga.

You may also like