Bor du i ett äldre hus är det viktigt att se till att dina fönster är ordentligt isolerade. Många äldre hus har englasfönster, som inte ger särskilt bra isolering. Detta kan leda till högre energikostnader och ökat slitage på ditt värme- och kylsystem. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera fördelarna med isolerglas i gamla fönster och varför det är viktigt att välja ett fönster med bra isolering.

Isolerande fönster, vad är det?

Isolerande fönster är designade för att hålla kylan ute och värmen inne. De består vanligtvis av två eller tre glasrutor fyllda med en gas som t.ex argon eller krypton mellan dem. Denna gas fungerar som en isolator, håller värmen inne i ditt hem och ger dig mer energibesparingar.

Fördelar med att isolera fönster

Fördelarna med att installera isolerande fönster är många. För det första kan de minska energikostnaderna med upp till 40 %. Detta beror på att de inte tillåter varm luft att komma ut under sommarmånaderna och kall luft att komma in under vintermånaderna. Dessutom kan de hjälpa till att blockera ljud utifrån, vilket säkerställer att ditt hus i allmänhet är tystare.

Att välja rätt isolering för dina fönster

När du ska installera isolerande fönster är det viktigt att välja ett fönster med bra isolering. Den vanligaste typen av glas som används i isolerfönster är Low-E-glas som har en mikrotunn beläggning på ena sidan som reflekterar värmen tillbaka in i hemmet. Detta hjälper till att hålla ditt hus varmare på vintern, samtidigt som det minskar UV-strålar från att tränga in och orsaka fläckar på textilier och möbler i ditt hem.

Det är också viktigt att se till att du har tillräckligt med utrymme mellan varje ruta så att gasen kan göra sitt jobb ordentligt – vanligtvis räcker det med runt 0,5 cm. Till sist måste du fundera över hur mycket solljus du vill släppa in genom dina fönster – en energisnål glasruta blir bäst om du vill ha maximalt med ljus och värme.

Minskade energi- och värmeräkningar

Att installera isolerande fönster är ett utmärkt sätt att sänka energikostnaderna och hålla ditt hem bekvämt året runt. Se till att du väljer rätt typ av glas för dina behov och tillräckligt med utrymme mellan varje ruta för att isoleringen ska göra sitt jobb ordentligt.

Genom att ta dessa steg kan du skapa ett mer effektivt och prisvärt värme- och kylsystem i ditt gamla hus. Det är dock viktigt att du väljer rätt fönster, men även installerar dem rätt. Här behöver du få tag på jourglasmästare i Stockholm, som både kan guida och installera åt dig. Kom ihåg det följs oss på WordPress.

You may also like