Minnesappen Loci

Minnesappen Loci
Pris: Gratis
Kategori: Hälsa och motion
Inga röster
Postningsdatum: 8 april 2019
Utvecklare: Umeå universitet
Storlek: 154.52 MB
Version: 1.0
Utvecklad för: Universal (iPhone / iPod Touch / iPad)

Beskrivning

Lär dig en minnesstrategi och träna ditt minne under tre månader! Minnesappen Loci är utvecklad vid Umeå universitet. För att använda appen behöver du en aktiveringskod som du får om du anmäler dig till studien.

För att läsa mer om studien och anmäla dig – gå till www.loci.umu.se.
Du är välkommen att vara med i studien så länge du är över 18 år och har ett intresse av att träna ditt minne under tre månader. Du bör också kunna förstå svenska i tal och skrift.

Om du vill vara med i studien laddar du ner Minnesappen. Därefter behöver du aktivera den med en kod som du får när du anmäler dig till studien. När du gjort det får du besvara en kort enkät. Sedan får du lära dig en minnesstrategi i en serie filmer med Svenska minneslandslagets förbundskapten Idriz Zogaj. Minnesstrategin kallas locimetoden och går ut på att visualisera det man vill minnas för sitt inre öga och skapa en sorts mentala minnespalats. Med hjälp av locimetoden får du sedan träna på att minnas så mycket som möjligt i ett minnesspel. Vi vill att du tränar med minnesspelet flera gånger i veckan, helst en stund varje dag. Målet är att bli så bra som möjligt! Vid ett antal tillfällen under studiens gång kommer du att få göra minnestester.

Hela studien pågår under tre månader. Efter det får du besvara en enkät igen och sedan avslutas studien. Alla enkäter och minnestester utförs i appen och vi samlar in data från minnesspelet för att mäta förbättring. Data vi samlar in lagras i vår forskningsdatabas.

Det är frivilligt att delta i studien och du kan när som helst avbryta ditt deltagande. Studien är godkänd vid Regionala etikprövningsnämnden vid Umeå universitet.

Installera / App Store

Skärmdumpar av appar


Användarrecensioner

blog comments powered by Disqus

Installera

InstalleraApp Store