Säsongsmat - frukt och grönt månad för månad

Säsongsmat - frukt och grönt månad för månad
Pris: 10,00 kr
Kategori:
Inga röster
Postningsdatum: 18 januari 2017
Utvecklare: Maja Sjodahl
Storlek: 57.71 MB
Version: 1.0
Utvecklad för: Universal (iPhone / iPod Touch / iPad)

Beskrivning

Säsongsmat - frukt och grönt månad för månad är en lättanvänd app som månad för månad visar vilka grönsaker och frukter som är i säsong.

Under varje månads egen sida anges vilka färska råvaror som finns att tillgå från Sverige med närområde. Angivna råvaror pockas eller skördas i Sverige med omnejd under angiven månad och inga långa transporter måste till. De råvaror som inte kan odlas i större skala norra Europa, likt clementin, anges efter dess säsong i medelhavsländerna.

Råvaror som nyligen skördats har inte hunnit förlora näring likt mat som förvarats i månader innan försäljning. Att välja säsongsmat innebär också att onödiga transporter från andra sidan jorden undviks. Säsongssmart mat är därför både näringsrik och gynnsam för miljön och för våra svenska odlare.

I Sverige används överlag mindre mängd bekämpningsmedel i lantbruk och på fruktodlingar än i de flesta andra länder, vilket är ännu en fördel med att välja svenska råvaror. Även priset på frukt och grönsaker varierar över året och genom att anpassa kost efter säsong kan hushållskassan balanseras.

Säsongsmat - frukt och grönt månad för månad är en perfekt app att öppna i matbutiken för att ta reda på vilken frukt och vilka grönsaker som för stunden kan finns färska, nyskördade och näringsrika!

Installera / App Store

Skärmdumpar av appar


Användarrecensioner

blog comments powered by Disqus

Installera

InstalleraApp Store