Niding (av Dick Harrison): ListenApp

Niding (av Dick Harrison): ListenApp
Pris: 16,99 US$
Kategori: Böcker
Inga röster
Postningsdatum: 2 oktober 2010
Utvecklare: Commind AB
Storlek: 291.49 MB
Version: 1.0
Utvecklad för: iPhone / iPod Touch

Beskrivning

Detta är en ljudboksapplikation som du kan ladda in i din iphone eller ipod och lyssna på när det passar dig.

Handling: Ulvbjörn Vamodsson är niding. Han har dräpt en man som stod under hans beskydd. För en mindre mäktig man hade straffet för en sådan gärning varit döden, och även Ulvbjörn måste sona sitt brott.
Därför reser han till Erin, den gröna ön i väster, för att hämta hem stormannen Rolf Uddssons försvunna dotter. Men Erin är inte så idylliskt som det ser ut från havet. En okänd grupp härjare rider genom landet och sprider skräck omkring sig. Ulvbjörn och hans män färdas förbi nedbrända gårdar och skövlade byar, hör berättelser om bortrövade kvinnor och brutalt offrade präster. Överallt möts de av misstro och fientlighet, och ett folk som förlorat så många av sina egna unga kvinnor bryr sig inte om en bortförd stormannadotter från Skåne. Här finns ingen hjälp att vänta.
Ulvbjörn oroas av det han hör. Varför hatar härjarna de kristna så mycket? Och vad skall ske med kvinnorna? Han anar att svaret har att göra med det mörker han själv bär inom sig sedan tiden i Frankland, och han inser att risken är stor att varken han eller hans män kommer att vända hem igen.
Niding är den fristående uppföljaren till Dick Harrisons skönlitterära debut Ofärd. Här bildar verkliga miljöer och händelser fond till Ulvbjörns blodiga och våldsamma resa genom 600-talets Europa, på jakt efter gottgörelse.

Författare: Dick Harrison, född 1966 i Huddinge, Stockholms län, är professor i historia vid Lunds universitet sedan 2003. Han är uppvuxen i Staffanstorp i Skåne.
Dick Harrison är, vid sidan om Peter Englund, en av de mest uppmärksammade svenska populärhistorikerna med akademisk forskarbakgrund. Hans huvudområde är medeltiden. Harrison skriver, förutom en stor produktion av böcker, regelbundet artiklar i tidningen Populär Historia.

Längd: 14:39 timmar

Spelaren: I denna ljudboksapplikation finns möjlighet för att spela, pausa, hoppa fram och tillbaka, byta kapitel och det finns dessutom en sovtimer. När applikationen startas så kommer du automatiskt att befinna dig på samma plats där du sist lyssnade. Spelaren hanterar också multitasking vilket innebär att man kan surfa, läsa mail, mm samtidigt som man lyssnar. Niding inhåller även extra information i form av en karta som visar olika platser som är med i bokens handling.

Om du har fler önskemål på funktioner så hör av dig till oss på iphone@listenapp.se eller på iphone@commind.se.

Uppläsare: Harald Leander, född 1962, är en svensk skådespelare. Han utbildade sig vid Teaterhögskolan i Malmö 1990-1993. Leander har varit verksam vid bland annat Skånska Teatern, Skottes Musikteater och Varieté Vauduvill. Han var konstnärlig ledare för Teater 23 i Malmö 1998-2003. Han har även varit medlem i bandet Nisses stuga.

Utgivare: Word Audio Sweden AB Player developed by ListenApp. Features simplistic elegant design adapted for audio books.

Installera / App Store

Skärmdumpar av appar


Användarrecensioner

blog comments powered by Disqus

Installera

InstalleraApp Store